Home / Nieuws / Nederland beste e-commerce land ter wereld

Nederland beste e-commerce land ter wereld

Nederland heeft het beste e-commerce landschap ter wereld. Ons land scoort het beste op belangrijke aspecten die voor e-commerce spelers belangrijk zijn.
Nederland beste e-commerce land ter wereld

Na plek vier vorig jaar is Nederland nu nummer 1 op e-commerce gebied. Dat blijkt uit de Index (zie bijlage), die is uitgebracht tijdens de United Nations Conference on Trade and Development(UNCTAD). De Index onderzoekt verschillende aspecten van het e-commerce landschap per land. Denk aan: bezorgopties, veiligheid van internetservers, betaaldiensten en e-commerce dichtheid.
Nederland scoort hoog op het gebied van beveiligde servers. Daarnaast heeft ons land één van de hoogste percentages van online shoppers ter wereld; 76 procent van de consumenten – ouder dan 15 jaar – shopt online. Op het gebied van betaling zit het ook snor.
Nederlanders beschikken bijna allemaal over een bankrekening en iDeal is een betaalmiddel dat bijna door iedere bank wordt geaccepteerd waardoor online aankopen doen eenvoudig en veilig wordt. De top 8 landen staan overigens dicht bij elkaar. Singapore en Zwitserland staan op plaats 2 en 3. IN de top 10 staan 8 Europese landen.

Bron:Logistiek.nl

Top