Home / Webshop naast je baan

Webshop naast je baan

“Hoe begin ik een webshop naast mijn gewone baan?”

 

Morestorage - Hoe dan
Kan ik dat?

Ben jij het soort persoon wiens dag bestaat uit het afstruinen van marktjes, winkels en websites opzoek naar leuke aanbiedingen en handeltjes. Of ben jij ervan overtuigd dat andere jou voor liefde voor 2de hands merkkleding delen met jou. Dan moet jij vast wel eens gedacht hebben “zou ik hier nou niet mijn werk van kunnen maken?”.

Maar hoe dan?

Leuke spulletjes verkopen lijkt misschien wel een droom baan of misschien zelfs wel een top idee naast je baan. Maar zonder enige ervaring in verkoop zal het op zijn minst een hele ingewikkelde onderneming lijken. Hoe kom ik aan mijn spullen? Wat moet ik rekenen? Er zal vast veel concurrentie zijn hoe kan ik hier ooit van leven?

Ik weet het!

Ik koop even wat leuke spullen op een Chinese website, zet ze even zelf op internet, leg mijn voeten op tafel en wacht tot de bestellingen binnen komen, pak ze ’s avonds even in, breng ze even naar het postkantoor en laat de centjes maar binnen komen……

Even?!

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn en meestal is dat dan ook zo. Helaas is het allemaal niet “even” maar kost het allemaal erg veel tijd en energie en sta je als je “even” niet oplet alleen nog maar in te pakken, e-mailtjes te behandelen van verkeerde of zoek geraakte zendingen en krijg je meer terug dan dat je opstuurt. En ben je uiteindelijk helemaal niet meer bezig met dat gene waar het eigenlijk allemaal om begon, het afstruinen van leuke marktjes en 2de hands merkkleding kopen en verkopen.

Goed nieuws!

Het goeie nieuws is dat als je echt wil, het zeker goed te doen is. Het openen van je eigen webshop vergt geen tonnen van technische expertise of ervaring. En als je vast houd aan jouw eigen unieke stijl en doorzettingsvermogen kun je het echt voor mekaar krijgen.

Zelfs!

Er zijn zat webshop eigenaren die zelfs full time gestart zijn en zonder enige ervaring in verkoop of e-commerce. Zij waren bezeten van hun product en hobby en zij hebben met een ontembaar doorzettingsvermogen een succes vol bedrijf op poten kunnen zetten. “Ik ben gestart met verkoop omdat zelf zoveel spullen had en ik gek was op het afstruinen van marktjes en beurzen” zei de oprichtster van een grote webwinkel in Los Angeles toen haar gevraagd werd hoe het allemaal begonnen was…. “zonder dat ik het wist werd mijn hobby mijn werk”. Zij is zeker niet de enige maar wat al deze ondernemers gemeen hebben is dat zij trouw zijn gebleven aan waar het hun allemaal om begon namelijk de voorliefde voor hun hobby. Voor alle andere bijkomende zaken hebben ze de hulp van specialisten in geroepen.

Dat wil ik ook!

Ben jij nou ook iemand met een enorme drive, wil je andere mensen overtuigen van jouw product en je hobby en gaan jouw producten de wereld veroveren? Maar wil jij tijd overhouden je huidige werk te blijven doen. Laat ons jouw dan overtuigen van onze tomeloze drive en doorzetting vermogen om alles uit te voeren waar jij je niet mee bezig zou moeten houden. Zoals uitpakken en inpakken van je producten. Opslaan en verzenden van jouw orders. Je retour zendingen afhandelen en zelfs je klant te woord staan. Zo blijft je werk je werk en je hobby je hobby, maar wel een hobby die geld oplevert.

Top